Firefox relatief onpopulair in Nederland

Dit artikel delen:

Firefox is het populairst in Europa, waar 20% van de websurfers de Mozilla-browser gebruikt. Nederland loopt achter met slechts 10,2 procent.

Europa wordt gevolgd door Australië waar 18,6% van de websurfers Firefox gebruikt, Noord-Amerika met 15,8%, Afrika met 9,4%, Azië met 8,8% en Zuid-Amerika met 5,7%.

Dit meldt het Franse webwatch-bedrijf Xiti, op basis van 32,5 miljoen website-bezoeken op zondag 8 januari. Binnen Europa heeft Finland het hoogste percentage Firefox-gebruikers (38%), gevolgd door Slovenië (36%) en Duitsland (30%). Hekkensluiters zijn Denemarken (10,4%), Nederland (10,2%) en Ukraine (9,5 %).

In februari brengt Mozilla Firefox 2.0 uit. De stichting waar de open source browser onder valt, heeft nog niet bekend gemaakt welke nieuwe functies deze nieuwe versie zal bevatten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een getalletje dat misschien een indikatie is dat het met de ICT-kennisverbreiding&verbreding in Nederland niet goed gaat. (of gebruiken er juist heel veel Nederlanders Opera of zo iets ??)

Nederland is nooit een dynamische inovator geweest, zoals het zichzelf zo graag zou willen zien, maar meer een volger. Zelfs als het om veiligheid gaat wordt de kat uit de boom gekeken. Vreemd, omdat een calculerend volk juist de financieële voordelen van minder virussen, spyware en spam zou moeten herkennen als goedkoper voor bedrijven en instellingen. Dus gezond verstand is ook ver te zoeken. Daar is Finland rijker mee bedeelt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-18T10:51:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.