Weinig internetters maken gebruik van hotspots

Dit artikel delen:

Het aantal internetters dat gebruik maakt van een hotspot om draadloos te internetten is nog altijd laag. Het Britse internetmagazine Webuser liet Toshiba onderzoek doen naar het gebruik van hotspots in Engeland.

Van de 3300 ondervraagden gebruikte 11 procent wel eens een hotspot in hotels. Zeven procent gebruikte de hotspots in de trein en drie procent in horecagelegenheden

Een kwart van de laptopgebruikers met een wifi-verbinding gebruikt geen hotspots, omdat ze het te duur vinden. Eenvijfde maakt geen gebruik van hotspots vanwege veiligheidsoverwegingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk dat veel internetters wachten op een snelle en betaalbare vorm van mobiel internet.

De prijzen voor hotspots zijn te hoog en het businessmodel deugt niet. Er wordt gebruik gemaakt van een continue connecttijd. Je moet bijv. 30 minuten kopen. Als je 10 minuten online bent om je e-mail te controleren, dan gooi je 20 minuten weg. Plat gezegd word je getild.
Mobiele telefoon werkt met belminuten. Dat kan ook bij wifi in de vorm van connectminuten: je koopt een uur internetten en gebruikt op willekeurige tijdstippen een willekeurige hoeveelheid connectminuten.
Als ik 10 uur kan kopen en op willekeurige momenten een willekeurige tijd online kan zijn, dan (en pas dan) koop ik connecttijd in.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-20T09:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.