MSN gaat wel in op vraag zoek-informatie Justitie VS

Microsoft erkent te zijn ingegaan op een verzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie om gegevens te verlenen over het zoekgedrag van gebruikers van MSN Search. Google weigerde eerder op een dergelijk verzoek in te gaan.

Justitie vroeg deze gegevens op om na te kunnen gaan hoeveel zoekopdrachten gerelateerd zijn aan porno. Volgens MSN-manager Ken Moss geeft MSN search “absoluut geen persoonlijke informatie van gebruikers”. Moss meldt op zijn blog dat Microsoft een willekeurig aantal pagina aan het ministerie heeft overhandigd. Hierin staat wat de gebruikers in de zoekbalk van MSN search intikken. Ook overhandigde de zoekmachine queries waarin staat hoe vaak en welke zoekwoorden worden gebruikt.

Ook de zoekmachines van AOL en Yahoo zouden gegevens hebben verstrekt aan het ministerie. Google weigerde echter deze gegevens te overhandigen. De zoekmachine was bang dat de privacy van zijn gebruikers geschonden zou worden. Het ministerie stapte daarop naar de rechter om alsnog toegang tot de gegevens te verkrijgen. Deze zaak loopt nu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-23T16:20:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.