Google-topmannen behouden 1 dollar-salaris

Dit artikel delen:

Google-baas Eric Schmidt en de twee grondleggers en co-presidenten, Larry Page en Sergey Brin, zijn opnieuw akkoord gegaan met een jaarsalaris van een dollar. Ze rekenen erop dat ze genoeg aan hun aandelen en andere financiële opties zullen verdienen om dit jaar toch goed te boeren.

De nieuwe jaarsalarissen van de topmannen zijn contractueel vastgelegd vlak voordat het aandeel Google met 14 procent daalde. De reden voor die afname is de twijfel onder investeerders over de groeimogelijkheden van de Internetsector en het juridische gevecht dat Google is aangegaan met de Amerikaanse regering, meldt persbureau Reuters.

Afgelopen maandag stegen de aandelen van Google weer met zeven procent. Daardoor zijn de aandelen van Eric Schmidt in één dag met 413,8 miljoen dollar in waarde toegenomen. De waarde van Schmidts totale aandelenpakket wordt geschat op 6,3 miljard dollar.

Het plan om de topbazen van Google een jaarsalaris van $1 te betalen, stamt van eind 2004 toen het bedrijf zich voorbereidde op zijn beursgang. Daarvóór verdiende Schmidt 250.000 dollar per jaar en Brin en Page ieder 150.000 dollar per jaar. Door de gigantische waardestijging van hun aandelen zijn ze nu alledrie multimiljardair.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-24T12:49:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.