Google treedt met Toolbar verder op terrein Microsoft

Dit artikel delen:

Google komt met de nieuwe versie 4 van zijn Toolbar voor Internet Explorer verder in het vaarwater van Microsoft. De nieuwe Toolbar laat gebruikers nieuwe knoppen toevoegen, zendt op aanvraag (delen van) webpagina's aan anderen en geeft bij zoekopdrachten suggesties voor spellingsverbeteringen via een uitklapvenster.

Gebruikers kunnen via een menu zelf maximaal zestig knoppen aanmaken voor hun favoriete websites. Door gebruik te maken van een editor kunnen aan deze knoppen ook feeds worden toegevoegd als uitklapmenu bij deze knoppen. Microsoft komt in de aanstaande versie 7 van zijn IE met ondersteuning voor RSS-feeds.

Ook vormt de nieuwe Toolbar een voortzetting van Googles strategie voor online-diensten. De via de Toolbar opgeslagen favorieten zijn namelijk via een Google-account ook op andere computers toegankelijk. Daarnaast kunnen URL’s of selecties op webpagina’s gratis worden verzonden via mail, sms, of naar een blog.

De nieuwe versie is voorlopig alleen beschikbaar als plugin voor Internet Explorer. Een versie voor Firefox volgt later. De eerste versie van de Google Toolbar werd gelanceerd in 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoezo nieuw? Naar mijn beleving gebruik ik die toolbaar al maanden.....

En wat betreft het opslaan van favorieten e.d. met vertaling naar weblog's: ook niets nieuws, dat heeft Yahoo ook al maanden met Myweb, een perfecte dienst. Alleen wordt aan Yahoo vrijwel geen aandacht besteedt, tov Google. Motief ?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-30T10:54:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.