Internet-vader hekelt plannen telecombedrijven

Dit artikel delen:

Internet-vader Vinton Cerf spreekt zich uit tegen plannen van Amerikaanse telecombedrijven om een 'tweelaags' Internet te creëeren. Cerf zei dit dinsdag tegen het Amerikaanse Congres, dat hij meteen ook opriep een dergelijke scheiding desnoods met wetgeving te blokkeren.

De door breedbandaanbieders, waaronder telecomreus AT&T en BellSouth, voorgestelde scheiding komt voort uit hun ideeën om content-aanbieders te factureren voor de belasting die zij veroorzaken op de netwerken van de telecomfirma's. Tegenstanders van dergelijke dubbele facturering, waaronder Google, wijzen erop dat de klanten van de breedbandbedrijvens reeds betalen voor hun verbinding en dus voor toegang tot content, in welke vorm dan ook.

Vinton Cerf, die in dienst is bij Google, vreest voor een splitsing van het Internet en stelt dat dit het gehele netwerk en innovatie daarvan bedreigt. "Het gaat om niets minder dan de toekomst van het Internet. We moeten neutraliteit waarborgen om de nieuwe Google's, Yahoo's en Amazons van de wereld te laten ontstaan."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-09T11:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.