ICANN en Verisign tekenen contract voor .com-beheer

Dit artikel delen:

ICANN en Verisign hebben een contract getekend dat Verisign tot 2012 het topleveldomein .com laat beheren. Hiermee eindigt het conflict dat de twee al lange tijd hadden.

Het contract bevat enkele clausules die de macht van Verisign beperkt. Zo mag die domeinnaambeheerder een jaarlijkse prijsstijging van maximaal zeven procent doorvoeren. Dit geldt voor de komende vier jaar.

ICANN krijgt zes dollar per geregistreerd domein plus 625.000 dollar om de voorwaarden van de overeenkomst te implementeren. Het contract moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse regering.

ICANN en Verisign hebben een moeizame relatie omdat laatstgenoemde eerder bestond dan de ICANN en toen alle domeinnamen beheerde. Dit leidde tot wrijving toen de ICANN werd opgericht om het Internet te overzien en uit te breiden. Verisigns macht over het Internet werd hierdoor danig verkleind.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-02T13:57:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.