Microsoft lanceert nieuwe zoekmachine

Dit artikel delen:

Microsoft geeft vanaf gisteren een voorproefje van zijn nieuwe zoektechnologie op de Windows Live-website. De softwareproducent wil de concurrentie met Google flink verhevigen.

De nieuwe Windows Live Search is beschikbaar op de Live-site, die in de .com-uitvoering duidelijk aangeeft dat er nieuwe technologie achter de schermen draait. Via de Nederlandse url wordt de nieuwe zoekmachine nog niet aangeprezen.

De Windows Live Search biedt gebruikers meer mogelijkheden om de zoekresultaten te wijzigen, bijvoorbeeld met schuifbalken voor meer of minder resultaten en meer gerichte resultaten in bepaalde richtingen. De zoekmachine moet uiteindelijk het - eveneens zelf ontwikkelde - MSN Search vervangen. Die zoekmachine is vorig jaar gelanceerd.

Daarnaast heeft Microsoft het private bedrijf Onfolio gekocht voor diens software om weblinks en -tekst te kopiëren en plakken. De Windows-producent voegt dit middels een nieuwe versie toe aan zijn toolbar, die nu Windows Live Toolbar heet. Het overnamebedrag voor het Amerikaanse Onfolio is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Windows Live heeft een paar leuke features. Het is echter nog de vraag of de zoekmachine Google echt kan gaan bedreigen. De grote kracht van Google is tweeledig: de eenvoud en de kwaliteit van de zoekresultaten. De eenvoud probeert Windows Live te benaderen en dat lukt redelijk goed. Het vele wit, geen fratsen, doet erg denken aan Google, overigens wel met de huisstijl van Microsoft duidelijk aanwezig. Het moet nog blijken of de kwaliteit van de zoekresultaten net zo goed zullen zijn als die van Google. Google maakt gebruik van het alom bekende ‘pagerank’. Daarmee worden resultaten op ‘goede’ websites automatisch hoger geplaatst. Of dat bij Windows Live ook zo is moet afgewacht worden. De volgorde van de resultaten in Google of Windows Live zijn duidelijk verschillend.

Er is nog een belangrijk ander punt waar Windows Live tegenop zal moeten boksen: het gewoonterecht. 91% van de Nederlandse internetters gebruikt vooral Google bij het zoeken op het web. Het zal niet eenvoudig worden de gewoonte van deze mensen te veranderen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-08T11:17:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.