Google maakt online-kalender en koopt Writely

Dit artikel delen:

Google breidt toch uit naar het aanbieden van een online-applicatiepakket. Gisteren lekte het nieuws uit van een besloten, geheim testprogramma voor een online-kalender. Daarnaast koopt de zoekmachine de online-tekstverwerker Writely.

De door Google ontwikkelde online-kalender, genaamd CL2, is geïntegreerd met diens gratis e-maildienst Gmail. Integratie met andere kalendersoftware wordt ondersteund en gebruikers kunnen ook gegevens (zoals afspreken, maar ook publieke evenementen) met elkaar delen. Daarnaast is voorzien in een alarmeringsdienst via SMS. Screenshots van CL2 zijn al uitgelekt.

Daarnaast koopt Google het bedrijf Upstartle die de online-tekstverwerker Writely.com draait. Dit maakt de zoekmachine officieel bekend.

Eerder sloot Google een samenwerking met Sun Microsystems die ook diens kantoorpakket StarOffice, gebaseerd op het open source OpenOffice, omvat. In tegenstelling tot speculatie en analyse vooraf bleek die samenwerking niet het ontwikkelen van een online-Office te omvatten. Het door Microsoft aangekondigde Office Live, vallend onder diens nieuwe Internet-strategie Live, is overigens ook geen online-kantoorsoftware maar slechts aanvullende online-functionaliteit voor de applicatiecombinatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Google kalender ziet er leuk uit, praktisch en handig, Maar... als je een Outlook kalender wilt importeren kan dat alleen als je een Engelstalige Outlook gebruikt. Nederlandstalige wordt niet herkent. Jammer!! Is er een "Nederlandse" online-kalender?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-10T09:47:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.