Domeinregistreerders protesteren tegen Verisign

Dit artikel delen:

Negentien domeinregistreerders (registrars) protesteren tegen het recente contract tussen ICANN en Verisign. Laatstgenoemde krijgt daarmee tot 2012 het exclusieve beheer over het toplevel-domein .com.

De protesterende registreerders hebben een petitie ingediend bij de ICANN om die ertoe te bewegen het contract te herzien. De bedrijven stellen dat Verisign zijn hernieuwde macht zal gebruiken om prijzen te verhogen. Enkele van de protesteerders hebben zich ook al gewend tot het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken met het verzoek de overeenkomst te blokkeren.

Het contract met de ICANN staat Verisign toe de prijzen met 7 procent te verhogen voor vier van de komende zes jaar dat het contract loopt. In de laatste twee jaar mogen prijsverhogingen alleen indien dat nodig is voor beveiligingsredenen. Oud-domeinmonopolist Verisign heeft niet bepaald een rooskleurig verleden, wat de concurrerende domeinregistreerders sterkt in hun wantrouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-17T11:33:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.