Microsoft zegt Web 2.0 serieus te nemen

Dit artikel delen:

Microsoft organiseert deze week voor het eerst MIX 06 in Las Vegas. Dit evenement wordt gehouden voor ontwerpers en ontwikkelaars die het internet als platform gebruiken voor nieuwe applicaties en diensten.

Hiermee laat Microsoft zien Web 2.0. serieus te nemen, aldus analisten. Volgens Rob Helm, directeur research voor ‘Directions on Microsoft’ slaat Microsoft een andere weg in dan Google en Yahoo, die door web 2.0.-pioniers omhelsd worden.

"Als je kijkt naar de twee grootste markten van Microsoft, Windows en Office, hebben die geen echte relatie tot web 2.0. Maar de server- en tools- markt van Microsoft heeft veel geïnvesteerd om met web 2.0. te werken én ze hebben een strategie hoe dat aan te pakken", aldus Helm.

Microsoft-topman Bill Gates zei tijdens zijn keynote speech de ontwikkeling van Internet Explorer een push te willen geven. "Op een zekere manier geven we de schuld aan onszelf, omdat we zeggen dat we te lang hebben gewacht op een nieuwe release van de browser. Ik verwacht dat we op dat vlak zeer zeer snel gaan ontwikkelen want daar zien we nog veel kansen", aldus Gates.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-21T13:24:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.