Gates belooft voor elk jaar een nieuwe IE-versie

Microsoft-topman Bill Gates zegt dat zijn bedrijf elke negen tot twaalf maanden met een versie van webbrowser Internet Explorer komt. Dit om bij te blijven met nieuwe webtechnologieën, aldus Gates. Ondertussen werkt het IE-team aan het dichten van enkele kritieke gaten, waarvan één ontdekt door een Nederlander.

De nieuwste IE-update moet komende maand verschijnen en dan enkele recente beveiligingsgaten dichten. Één daarvan is ontdekt door de Rotterdamse ontwikkelaar Jeffrey van der Stad. Het betreft het verkeerd afhandelen van html-applicaties door IE 6, wat kan leiden tot automatische code-uitvoering (dus zonder permissie of zelfs medeweten van de pc-gebruiker). Een ander te dichten gat is de vorige week ontdekte mogelijkheid de browser geheel te laten crashen.

Microsoft-baas Bill Gates had het hier niet over in zijn toespraak op de webontwikkelconferentie MIX06 van zijn bedrijf. Daar in Las Vegas bejubelde hij de nieuwe mogelijkheden en hechtere integratie van applicaties met webmogelijkheden, onder meer via AJAX. Hij bood wel min of meer excuses voor de traagheid waarmee Microsoft nieuwe browserversies uitbracht. IE 6 stamt nog uit 2001.

Geruime tijd terug besloot het concern dat de volgende nieuwe versie (7.0) pas zou verschijnen met en in de nieuwe Windows-versie Vista (codenaam Longhorn). Het IE-team was inmiddels ontbonden en de ontwikkeling was beperkt tot het maken van patches, door het Windows-ontwikkelteam. Dit alles is voortgekomen uit Microsofts besluit in de oorlog tegen Netscape om browser en besturingssysteem aan elkaar te koppelen, om zo zijn dominante marktpositie niet te verliezen aan browser-applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-22T10:08:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.