Google koopt algoritme voor doorzoeken tekst

Dit artikel delen:

Google heeft de rechten gekocht op een nieuw algoritme voor het doorzoeken van tekst. Het Orion-algoritme is ontwikkeld door een 26-jarige student aan de universiteit van New South Wales (Australië).

Orion belooft volgens kenners een revolutie voor zoeken, vooral doordat het - relevante - samenvattingen van teksten kan weergeven. Huidige zoektechnologie is nog beperkt tot het vinden en weergeven van relevante zoekwoorden in het geheel van een tekst. Daarnaast maakt het algoritme gebruik van bestaande zoekmachines, zodat reeds gedane investeringen niet geschrapt hoeven te worden.

Het algoritme is nog niet geheel afgerond. De student en zijn begeleidend docent schatten dat dit nog zeker een jaar in beslag kan nemen. Het project is in maart vorig jaar gestart en heeft dus in relatief korte tijd al veel voortgang geboekt. Terwijl Google nu rechten op het algoritme heeft gekocht, blijft Orion in eigendom van de universiteit. Die zou de technologie ook willen leveren aan andere zoekmachines, zoals die van Yahoo en Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-10T08:38:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.