EURid weerlegt kritiek op registratiesysteem

Dit artikel delen:

EURid, dat toezicht houdt op de uitgifte van domeinnamen, is het niet eens met Bob Parsons. Parsons, baas van de hostingsite GoDaddy.com, beschuldigt het Europese registratiebureau van manipulatie en laksheid.

Vanaf vrijdag 6 april kan iedereen een .eu-domeinnaam aanvragen. Deze aanvragen gebeuren bij een geaccrediteerde registrar, zoals GoDaddy.com, die weer de aanvraag indient bij het Europese registratiebureau. Er kan één aanvraag per keer worden ingevuld, dan moet de registrar weer achteraan aansluiten achter de andere registrars. Volgens Parsons was er een gat in het systeem waardoor sommige bedrijven honderden nep-registrars konden creeëren.

"Wij zijn het zeker niet met hem eens", zegt woordvoerder van EURid Patrik Lindén. Volgens Lindén kunnen bedrijven geen nep-registrars aanmaken. "We hebben iedere registrar geverifieerd. Iedereen heeft een overeenkomst moeten tekenen en tienduizend euro moeten betalen".

Toch erkent Lindén dat er bedrijven zijn die het systeem hebben omzeild. "Het is zeker mogelijk om meerdere registrars te hebben, maar iedereen kan meerdere overeenkomsten tekenen. Als bedrijven er tien hebben, dan hebben ze grotere kans op het registreren van een .eu-domeinnaam. Dat is niet onze zorg. Onze verantwoordelijk was om de registratie eerlijk te laten verlopen en dat hebben we gedaan", aldus Lindén.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-12T10:20:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.