.Nl-domeinnaam bestaat twintig jaar

Dit artikel delen:

De Nederlandse .nl-domeinnaam viert vandaag de 20ste verjaardag. De .nl-domeinnaam was het eerste geregistreerde landendomein ter wereld.

Piet Beertema registreerde twintig jaar geleden voor zijn werkgever, het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI), de eerste .nl-domeinnaam. Niet toevallig, want Beertema beheerde namens het CWI  van 1986 tot 1996 de registratie van de .nl-domeinnamen.

In januari 1997 nam de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) het beheer over, vanwege het explosieve aantal aanvragen. Beertema bleef tot 2002 bestuurslid van de SIDN. In 1999 kreeg Beertema een Koninklijke onderscheiding voor zijn werk.

Inmiddels zijn er bijna 1,9 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd. Nederland heeft de hoogste ‘domeinnamendichtheid’ ter wereld; per honderd inwoners zijn 12 domeinnamen registreerd.

In het kader van het jubileum geeft het SIDN twintig euro korting op een .nl-domeinnaam aan de eerste vijfhonderd aanvragers. De aanvrager moet wel, om in aanmerking te komen voor de korting, ook op 25 april 1986 geboren zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-25T09:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.