Systeem internetstemmen waterschappen wint VN-prijs

Dit artikel delen:

De Verenigde Naties hebben het Hoogheemraadschap van Rijnland de Public Service Award toegekend. Het Hoogheemraadschap ontvangt deze prijs voor het ontwikkelen van een systeem van internetstemmen bij verkiezingen. Met dit systeem heeft het Hoogheemraadschap "transparantie en verantwoordingsplicht van de publieke sector verbeterd", aldus de jury in het rapport.

De VN roemt het initiatief van het Hoogheemraadschap en stellen het tot voorbeeld aan andere overheden. De prijs die Rijnland ontvangt is een onderdeel van een jaarlijks evenement, waar de VN organisaties en overheden aanmoedigt innovatieve projecten te ontwikkelen.

Rijnland was initiatiefnemer bij het ontwikkelen van het systeem van internet-stemmen, dat ook in Waterschap De Dommel is gebruikt. Het betreft het Rijnland Internet Election System (Ries) en is in 2005 ingevoerd bij de waterschapsverkiezingen in deze waterschappen.

Het systeem zal in 2008 bij de eerste landelijke verkiezingen voor waterschapsbesturen bij alle 26 waterschappen worden ingezet. Dit zal gebeuren onder regie van Het Waterschapshuis, het samenwerkingsverband van alle waterschappen op het gebied van ict-projecten.

De Public Service Award zal 23 juni tijdens de United Nations Public Service Day worden uitgereikt aan het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het is de tweede keer in korte tijd dat een Nederlandse toepassing voor de digitale overheid internationaal wordt bekroon. Afgelopen november sleepte het Kadaster de 'eEurope Awards for eGovernment 2005' in de wacht voor Kadaster Online.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-27T11:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.