Tweede Kamer prolongeert WebFlop

Dit artikel delen:

De WebFlop blijft bij de Tweede Kamer, die deze prijs vorig jaar 'won', totdat de beloftes voor een nieuwe website zijn waargemaakt. Dit meldde Burger@Overheid.nl gisteren tijdens de uitreiking van de WebAwards 2006 op de vakbeurs 'Overheid&ICT'.

Voorzitter Marjet van Zuijlen van het Forum van Burger@Overheid.nl vertelde tijdens de uitreiking dat er een hoop commotie los kwam toen de Tweede Kamer vorig jaar de WebFlop kreeg toebedeeld. "Ondanks allerlei mooie toezeggingen is er het afgelopen jaar niets gedaan. Vandaar dat de jury heeft besloten om de WebFlop te laten liggen totdat de beloftes voor een nieuwe website zijn waargemaakt."

De jury - voortkomend uit het Forum van Burger@Overheid.nl - keek bij deze editie nadrukkelijk naar welke organisatie de BurgerServiceCode (een set kwaliteitsnormen voor de digitale overheid) het beste (Gemeente Amsterdam: winnaar WebAward 2006) en het slechtste toepast (de WebFlop). Peter Branger, directeur Informatiseringsbeleid van de Tweede Kamer, zegt dat deze zomer de nieuwe website weldegelijk in de lucht gaat, waarbij de BurgerServiceCode een belangrijke leidraad is geweest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-27T13:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.