Managed hosting door True

WWW-schepper pleit voor neutraal Internet

 

Sir Tim Berners-Lee, uitvinder van het World Wide Web, spreekt zich uit tegen een tweedeling van het Internet gebaseerd op (toegang tot) content. Grote telecombedrijven willen namelijk een tweelaags Internet vanwege breedband-content als video.

Berners-Lee pleit voor een duidelijke scheiding van Internet-toegang en -content. Het een moet niet afhangen van het ander, verklaarde hij in een toespraak op de WWW-conferentie in Edinburgh. "Het is beter en efficiënter voor ons als we een aparte markt hebben waar we onze toegang kopen en een waar we onze content halen", aldus de wetenschapper.

"Er zijn pogingen van enkele Amerikaanse telecombedrijven om dit te veranderen. Zij proberen een situatie te creëren waarbij een tv-station dat ik via Internet wil bekijken, betaald moet hebben om naar mij te mogen uitzenden." Internet-neutraliteit, waarbij telecombedrijven alle soorten data als gelijk moeten behandelen (en doorgeven), is een heet hangijzer. Diverse content-bedrijven, waaronder Google, Yahoo en Microsoft, lobbyen bij de Amerikaanse politiek om garanties op te nemen in wetgeving.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1498982). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×