Managed hosting door True

Adobe koopt Google Toolbar-koppeling voor Flash

 

Adobe heeft een overeenkomst gesloten met Google voor de distributie van zijn Shockwave-player via de Google Toolbar. Daarnaast distribueert Adobe op zijn beurt Googles zoeksoftware voor gebruikers van Microsofts Internet Explorer.

Adobe betaalt hiervoor een niet onthuld bedrag, dat volgens de twee kersverse partners 'aanzienlijk' is. De nu gesloten overeenkomst heeft een looptijd van meerdere jaren, het exacte aantal is niet bekend gemaakt. Google distribueerde via zijn Google Pack al de PDF-leessoftware Adobe Reader van de grafische softwareleverancier.

Google heeft de laatste tijd meer overeenkomsten gesloten voor de verdere verspreiding van zijn software. Pc-producent Dell is één van de nieuw gewonnen partners voor dit initiatief. Inzet is een groter bereik dan concurrent Microsoft die zijn eigen online-initiatief Live nu uitrolt. Daarnaast is Adobe al enige tijd bezig de concurrentie met Microsoft op te voeren waarbij het zijn Flash-software inzet als platform voor functioneel rijke Internet-applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1587461). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×