eBay verbiedt Google's online-betaalmiddel

Dit artikel delen:

eBay verbiedt sinds deze week het gebruik van Google Checkout, de grote concurrent van het door eBay overgenomen PayPal. Verder heeft eBay maatregelen beloofd tegen de absurd hoge verzendkosten die door sommige mensen gevraagd worden.

eBay heeft deze week aangekondigd dat het gebruik van Google Checkout als betalingssysteem niet toegestaan wordt. Mensen die toch van het systeem gebruik maken kunnen hun PowerSeller-status of zelfs hun hele account kwijtraken.

Volgens eBay is Google Checkout niet lang genoeg getest om zich te kwalificeren als een 'bewezen' betaaldienst. eBay houdt in het midden of de sancties tijdelijk of permanent zijn. Volgens Google is het verbod onzin: de dienst is al een tijd lang uit de betafase en het is geen concurrent voor eBay zelf.

Beter nieuws is dat eBay beloofd heeft wat te doen aan de hoge verzendkosten die sommige verkopers rekenen. De verzendkosten zijn een truukje om producten goedkoop te laten lijken, wat vooral door Aziatische verkopers wordt toegepast. eBay gaat streng toezien op wat in hun ogen 'redelijke' verzendkosten zijn. Verkopers die zich niet aan de regels houden, worden afgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De belachelijk hoge verzendkosten zijn vooral in het nadeel van e-bay. Over de verzendkosten wordt geen commissie ontvangen waardoor ebay er minder aan verdient en de verkoper des te meer. Je zal vaak ook zien dat mensen die hoge verzendkosten rekenen meestal reletief lage prijzen voor de producten vragen. Het komt er op neer dat ebay geld misloopt en op deze manier toch wat extra centen in de zak wil steken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-10T08:49:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.