Managed hosting door True

AOL brengt gratis IM-software naar bedrijfsmarkt

 

AOL brengt een nieuwe gratis IM-applicatie (instant messaging) uit die is bedoeld voor de zakelijke gebruiker. De AIM Pro-software biedt integratie met onder meer Microsofts e-mailclient Outlook en biedt encryptie en virusscanmogelijkheden.

Leveranciers als IBM, Microsoft en AOL zelf bieden al IM-software voor de zakelijke markt, maar veel bedrijven vertrouwen op de gratis consumentensoftware - met name van Microsoft en AOL. Ondertussen beginnen software- en telecombedrijven IM te combineren met VoIP en e-mail. De kersverse samenwerking tussen Microsoft en Nortel is hier een teken van.

De nieuwe IM-software van AOL is compatibel met het netwerk van zijn reguliere AIM-applicatie en kan ook de contactpersonen daarvan importeren. AIM telt wereldwijd ongeveer 80 miljoen gebruikers waarvan zo'n 14 miljoen zakelijk, aldus AOL.

Verder sluit het programma ook aan op de collaboration-dienst van WebEx waarmee bestanden, zoals tekstdocumenten en presentaties, zijn te tonen, delen en bewerken. WebEx en AOL hebben de applicaties samen ontwikkeld. De lancering van het nieuwe IM-product volgt op een publieke beta-test die ongeveer een maand heeft geduurd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1632092). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×