Surfen in de baas z'n tijd

Dit artikel delen:

Medewerkers die op hun werkplek de beschikking hebben over internet, surfen gemiddeld zo'n 1,7 uur voor privédoeleinden. Dat is 36 procent van het totale internetgebruik op de werkplek. Dat blijkt uit de ICT Barometer van Ernst & Young.

Het privégebruik van de internetaansluiting komt vooral veel voor in de sector handel/distributie en binnen kleine bedrijven. Ook surfen mannen meer dan vrouwen en jonge werknemers meer dan ouderen.

Niet iedere organisatie kent regelgeving omtrent het privégebruik van internet op de werkplek. Vooral de overheidssector en kleine bedrijven lopen achter op dit gebied. De controle op deze regels ligt in de sector productie/industrie het hoogst. Deze sector sluit ook het vaakst de toegang tot bepaalde websites af binnen het bedrijf.

De ondervraagden die ook thuis een internetaansluiting hebben, surfen zo’n 9,9 uur per week in hun vrije tijd. Daarvan wordt er 1,5 uur gesurft voor zakelijke doeleinden. Dit compenseert grotendeels het privésurfen tijdens de werktijd (1,7 uur). Vooral de medewerkers van kleine bedrijven gebruiken hun thuisaansluiting voor zakelijke doelen.

Per week wordt er zo’n acht uur besteed aan e-mailen vanaf de werkplek. Daarvan is 1,3 uur uur (16 procent) privé. Het blijkt dat hoe groter een ebdrijf is, hoe meer er wordt gemaild. Er wordt in alle bedrijven ongeveer evenveel privé gemaild. Thuis besteedt men zo’n vier uur per week aan e-mail, waarvan 0,6 uur aan zakelijke mails. Ook dit compenseert in enige mate het privégebruik van e-mail op de werkplek (1,3 uur).


En u?
Hoeveel tijd surft u privé op uw werk? Heeft uw bedrijf hier regels voor vastgesteld? Wordt daar ook op gecontroleerd? En hoe zit dat met e-mailen? Plaats een reactie onder dit bericht of stuur een mailtje aan computable.lezers@bp.vnu.com!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-04T11:49:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.