Managed hosting door True

Amerikaans hof gaat antispam-organisatie blokkeren

 

Antispammer Spamhaus staat op het punt zijn domein te verliezen. Een Amerikaans gerechtshof wil dit als straf opleggen voor niet gehoorzamen aan het gerechtelijk bevel een geblokkeerde spammer van de Spamhaus-blacklist te verwijderen.

Spamhaus weigert de spammer te 'deblokkeren' en heeft ook de door de rechtbank in Illinois opgelegde boete niet betaald. Het Amerikaanse hof bepaalde namelijk dat de antispammer 11,7 miljoen dollar compensatie moet betalen aan het geblokkeerde e-mail marketingbedrijf. Districtsrechter Charles Kocoras wil nu dat Internet-toezichthouder ICANN de Spamhaus.org-domeinnaam schrapt totdat het antispambedrijf duidelijk aantoont waarom het niet gehoorzaamt aan het gerechtelijk bevel en de opgelegde boete betaalt.

De antispammer waarschuwt nu dat de ruim 650 miljoen gebruikers van zijn blacklist op korte termijn een toestroom aan spam kunnen verwachten. Het vervallen van Spamhaus' domeinnaam zou het moeilijker maken voor isp's en mailfilters om de blacklist in handen te krijgen en (dus) te gebruiken. "Dit zou een enorme klap zijn voor het Internet", zegt ceo Steve Linford van Spamhaus.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1729180). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Eerst komt de overheid (VS) met de CANSPAM wet om spam tegen te gaan en nu komt er een districtsrechter (zeer lokaal dus) dat een spammer spam mag versturen.
En om het nog mooier te maken: een rechter draagt een internationale en onafhankelijke organisatie op te doen wat hij zegt.

Ik vraag soms tijden wel eens af waarom nog niemand een stop heeft gezet op de manier van hoe de amerikaanse rechtsgang nu werkt.

Dit gaat nu echt te ver, wie denken dat de Amerikanen wel niet zijn, God? Allah? Wat hebben zij te vertellen op het Internationale Recht, dat moet toch vanuit Den Haag (Het Internationale Gerechtshof) die doet dat normaal gesproken. Daarbij Spamhaus is van afkomst een Duits bedrijf, dat zijn taken extreem goed uitvoert, en nu willen die duffe Amerikanen monopoly gaan spelen vanuit hun eigen tuintje omdat ze 10 van de 13 Domain Root Servers in de wereld beheren? USA this is a BIG MISTAKE! Leave SpamHaus for what it is, we and millions of others need their sources. Heren het wordt tijd voor onze eigen DNS-Roots-Servers!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×