Oracle introduceert zakelijk web 2.0 met WebCenter

Dit artikel delen:

Een nieuwe gebruikersomgeving voor Oracle Fusion is de belangrijkste aankondiging op de tweede dag van Oracle Open World in San Francisco. Prangende vragen over integratie van Siebel en Peoplesoft en plannen met open source blijven nog onbeantwoord.

Oracle WebCenter is een evolutie op Oracle Portal. Rahul Patel, hoofd van Oracle Server Technologies, ziet weinig overlap tussen de twee onderdelen van Fusion Middleware. “Portal draait om samenstelling van de UI”, zegt Patel. “WebCenter draait om het combineren van applicaties die je ontsluit in de UI.”

De WebCenter Suite introduceert web 2.0 technologie voor zakelijk gebruik. Het softwarepakket brengt blogs, wiki’s, widgets, RSS, mashups, enzovoort onder één ontwikkelomgeving. De basis van die omgeving blijft de portal in Java, gecombineerd met onder andere contentmanagement.

WebCenter zou taken die nu over verschillende applicaties heengaan, efficiënter kunnen structureren in wat Oracle contextgerichte applicaties noemt. “Met WebCenter kun je de context van toepassingen managen als de kenniswerker nieuwe informatie creëert of samenwerkt”, aldus Patel.

Oracle claimt dat WebCenter als eerste de muren slecht tussen portals, bedrijfstoepassingen en web 2.0 technologie, maar het is daarin niet alleen. BEA gaf in september op BEAWorld in San Francisco al een blik op hun komende web 2.0 portalsoftware. Eerder deze maand was zakelijk web 2.0 een hoofdthema op Gartner’s Symposium Itxpo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-25T09:56:00.000Z Peter Verkooijen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.