Amazon telt ruim 200.000 externe ontwikkelaars

Dit artikel delen:

Het aantal geregistreerde gebruikers van Amazon Web Services steeg in een jaar met 60 procent tot boven de 200.000. Amazon stelt delen van zijn infrastructuur open voor derden, wat ertoe leidde dat vele tienduizenden externe ontwikkelaars Amazon gebruiken als basis voor hun zelf gemaakte digitale producten en diensten.

De bedrijven Jungle Disk en Elephant Drive zijn voorbeelden van ondernemingen die Amazon.com gebruiken om zelf een bedrijf op te bouwen. De beheerders van beide opslagdiensten registreerden zich bij Amazons Web Services en gebruiken, tegen een kleine vergoeding, de immense opslagcapaciteit van Amazon.com om consumenten back-updiensten te leveren.

Amazon investeerde afgelopen jaar veel in het faciliteren van 'feeder business', te veel volgens sommige financieel analisten. De grootste investeringen in techniek en personeel zijn echter achter de rug. Amazon maakt zich op om de vruchten ervan te plukken. Dat zei de financieel directeur van het bedrijf tijdens de toelichting op de kwartaalcijfers.

In het net afgesloten derde kwartaal boekte Amazon.com een omzet van 2,3 miljard dollar. Dat is een toename van 24 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De nettowinst kwam uit op 19 miljoen dollar. Dat is het zevende kwartaal waarin Amazon een winstdaling laat zien.

Forse investeringen drukken op de netto inkomsten. Het groeien van Amazons winkel leidde er echter wel toe, dat 14 procent meer bezoekers naar de site kwamen: 48 miljoen. In de maand augustus, illustreert Amazon, kochten zij 5,8 miljoen artikelen. Dat is een toename van 25 procent.

Bijna de helft van de 2,3 miljard dollar omzet is afkomstig uit het buitenland, zo blijkt uit de details van de kwartaalcijfers. De sites in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Japan en China zagen de gezamenlijke omzet met 29 procent groeien tot 1,1 miljard dollar.

Een aanzienlijk deel van de omzet is afkomstig uit de verkoop van elektronica. In het derde kwartaal groeide de omzet in dat segment met 43 procent tot 699 miljoen dollar. Dat is dertig procent van het totaal.

Amazon verwacht over heel 2006 een omzet van 10,4 miljard dollar te realiseren, 22 procent meer dan het jaar ervoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-30T07:22:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.