Intel steunt zakelijk Web 2.0 met applicatiepakket

Dit artikel delen:

Intel wil zakelijk gebruik van Web 2.0-toepassingen stimuleren en komt daarvoor met een applicatiepakket. Die software, SuiteTwo, is ontwikkeld in samenwerking met open source-ontwikkelaar SpikeSource.

 SuiteTwo combineert vier bestaande Web 2.0-applicaties, biedt een enkele inlog (single sign-on) en moet zo een makkelijk te implementeren geheel voor 'Enterprise 2.0' vormen. Het pakket bestaat uit twee intern gerichte en twee extern gerichte applicaties. De interne zijn Socialtext en NewsGator, voor respectievelijk bedrijfswiki's en RSS-bundeling (agregation). De externe zijn SimpleFeed en Movable Type, voor respectievelijk het 'uitzenden' van eigen RSS-feeds en het publiceren van blogs. 

Tot op heden geniet Google het imago van Web 2.0-voortrekker, waarbij Microsoft druk bezig is dit voorbeeld te volgen. Intel stort zich nu in dit gewoel. Het stelt dat bedrijven veel voordeel kunnen halen uit deze nieuwe vormen van communicatie en interactie, zowel met eigen personeel als gebruikers en potentiële klanten. Intern gebruik van wiki's kan volgens de chipproducent projecten versnellen en de hoeveelheid interne e-mail tot 30 procent verminderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-08T10:48:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.