ABN volgt Philips met kantoor in Second Life

Dit artikel delen:

Bijna anderhalf jaar na de primeur van de Amerikaanse bank Wells Fargo opent op 7 december ook ABN Amro een virtuele bankvestiging op Second Life. Philips kondigde gisteren aan de virtuele wereld te betreden, terwijl IBM dit ook al doet.

ABN Amro wil op Second life informatie aanbieden en een platform creëren waar (potentiële) klanten van de bank elkaar kunnen treffen. Ook gaat de bank op seminars organiseren voor specifieke doelgroepen, zoals startende ondernemers, pas afgestudeerden en zogeheten ‘preferred banking’-klanten. Daarnaast zal Abn Amro Second Life gaan inzetten voor het werven van nieuwe medewerkers.
Wietze Reehoorn, directielid ABN AMRO Nederland: “Second Life is een voorbeeld van een nieuwe generatie internet die snel aan populariteit wint en waar we vanaf een vroeg stadium bij willen zijn. Het geeft een extra dimensie aan de internetbeleving zoals we die nu kennen. Communicatie met klanten via internet wordt er directer en persoonlijker door.”

Ook Philips
Philips maakte gisteren bekend de stap te wagen. Het electronicaconcern wil Second Life vooral gaan gebruiken als feedbackkanaal. De inwoners van Second Life kunnen hun ideeën en wensen kwijt over onder meer de kleur en functies van producten. Philips heeft hiervoor een samenwerkingsverband met het ontwerpbureau Rivers Run Red gesloten. Dit bureau gaat de virtuale ruimte van het concern ontwerpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-04T11:22:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.