Betere botnets zorgen voor spamtoename

Dit artikel delen:

De aanpak van botnets heeft een breekpunt in de strijd tegen spam bereikt; botnets worden beter. Volgens analisten zal spam het komende jaar alleen maar toenemen.

De nieuwe botnets zijn lastiger te bestrijden, zegt analist Paul Woods bij MessageLabs. "De komst van Trojaanse paarden zoals SpamThru maken het mogelijk dat iedere bot op het internet leert van de locatie van andere bots. Als een bot niet meer werkt of het 'command and control'-kanaal is uitgeschakeld, dan weten andere bots dat."

Bots zijn daardoor steeds lastiger te bestrijden. Dat is slecht nieuws voor bedrijven en consumenten; zij worden nu geconfronteerd met meer spam. De toename is in september al begonnen. "In de laatste paar maanden, zeker van september tot oktober, worden er agressievere methodes gebruikt voor de verspreiding van spam." MessageLabs zag in die periode een spamtoename van 13 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-21T08:13:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.