Managed hosting door True

Nederlands gebruik Mozilla Firefox blijft stabiel

 

Het gebruik door Nederlanders van Mozilla Firefox blijft stabiel. Microsoft Internet Explorer wordt nog altijd het meest gebruikt.

Het marktaandeel van Mozilla Firefox steeg 0,34 procent vergeleken met het gebruik in januari van dit jaar, en bedraagt 9,75 procent. Dat blijkt uit cijfers van OneStat.com. Wereldwijd steeg het gebruik van Firefox met 1,03 procent naar een marktaandeel van 12,72 procent. In de landen om ons heen wordt Firefox meer gebruikt dan in Nederland. In Duitsland gebruikt 26,69 procent de browser, in Frankrijk 14,05 procent en in België 19,91 procent.

Microsoft Internet Explorer is nog altijd de meestgebruikte browser in Nederland. Maar liefst 88,49 procent van de Nederlanders gebruikt de browser. Het aandeel van Internet Explorer bleef nagenoeg gelijk vergeleken met januari. Het gebruik van IE 7 ligt in Nederland hoger dan in de rest van de wereld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2034915). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Zolang op vele Nederlandse sites alleen IE goed werkt, zal die voorsprong van Microsoft zeker niet minder worden. Op Duitse sites wekt Firefox opmerkelijk vaak goed en daar kan de gebruiker dan ook echt vrij kiezen. Ook deze reactie was niet via Firefox te verzenden en moest helaas met IE7 verstuurd worden. Kortom: de zakelijke wereld in Nederland verleent MS indirect alle steun in het behoud van hun monopolie positie.

is niet echt positief voor NL. Beetje schaapjes mentaliteit.

Ik gebruik sinds enige tijd Firefox (nu v2.0.0.4) en heb zojuist een reactie op een ander artikel gegeven zonder problemen. Als je ook deze kunt lezen is het dus niet zo dat Firefox niet voor dit doeleind gebruikt zou kunnen worden.

ik heb geen probleem op met Firefox 2. op Suse een reactie te plaatsen
ik heb wel zoveel mogelijk add-ons gestalleerd.

Ik snap nog steeds niet dat het merendeel van de mensheid Mozilla niet gebruikt, ik kan niet meer zonder. De IE is zo vervelend, met die 89 vensters die openen zodra je het opstart, en om de 2 minuten een paar dingen blokkeert die niet geblokkeerd moeten worden en vice versa!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×