Google vecht om de zakelijke gebruiker

Dit artikel delen:
Google

Door de overname van Postini hoopt Google een nieuwe stap te zetten op de zakelijke markt. De producten van Postini richten zich op de beveiliging van online communicatiemiddelen, juist wat ontbrak aan het zakelijke pakket Google Apps.

Afgelopen maand werd bekend dat Google het bedrijf Postini overneemt voor een bedrag van 625 miljoen dollar (ongeveer 463 miljoen euro). Postini is een grote leverancier van online toepassingen voor de beveiliging, archivering en versleuteling van berichten en de compliance daarbij: precies wat Google nodig had om zelf een serieuze zakelijke aanbieder te worden.

De Amerikanen verwachten met de overname een flinke stap te zetten op de zakelijke markt. Op dit moment gebruiken honderdduizend voornamelijk kleine ondernemingen Google Apps, het betaalde online pakket met onder meer een tekstverwerker, spreadsheet, agenda, persoonlijke portal en e-mailprogramma. Het pakket verscheen in februari 2007 officieel op de markt, maar had geen uitgebreide controle- en beveiligingsdiensten. Hierdoor sprak het grotere bedrijven minder aan. "Grotere bedrijven zijn terughoudend bij een overstap naar hosted toepassingen, door de beveiliging en corporate compliance", vertelt Dave Girouard van Google Enterprise.

Intuïtief

Het zakelijke pakket Google Apps kan de beveiligingstoepassingen van Postini dus goed gebruiken. "Door de producten van Postini toe te voegen aan Googles technologie, hoeven bedrijven niet langer te kiezen: medewerkers krijgen de intuïtieve producten die ze willen, en het bedrijf krijgt de beveiliging en zekerheid die nodig is", aldus Girouard. Behalve een nuttige toevoeging aan het pakket, brengt Postini Google ook een handige ingang in de zakelijke doelgroep. Postini heeft volgens analisten ongeveer 11 miljoen mailboxen van 35 duizend organisaties onder zijn beheer.

Deskundigen zijn het erover eens dat de overname van Postini door Google de concurrentie met Microsoft zal aanwakkeren. Dat bedrijf is tegenwoordig ook druk met online toepassingen en wijst zijn klanten erop dat losse Microsoft-programma's als Excel en Outlook gekoppeld kunnen worden met bedrijfsapplicaties voor erp en crm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-22T10:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.