Firefox haalt 400 miljoengrens

Dit artikel delen:

Open source webbrowser Firefox heeft inmiddels meer dan 400 miljoen downloads behaald. De browser is in 2004 geïntroduceerd als alternatief voor Microsofts Internet Explorer en heeft een respectabele naam verworven gevonden in de internetcommunity.

Als er puur naar downloads wordt gekeken gaat het voorspoedig met Mozilla's browser. In het eerste jaar wist Firefox 100 miljoen downloads te halen, in 2006 haalde de browser 200 miljoen downloads en inmiddels is de 400-miljoen-grens doorbroken.

Helaas voor Firefox betekenen 400 miljoen downloads niet per definitie dat er evenzoveel gebruikers zijn. Zo komt Firefox vaak met vernieuwde, verbeterde versies, die door bestaande gebruikers gedownload worden en zijn er veel downloaders die de software uiteindelijk nooit installeren. Het marktaandeel van Firefox wordt door analisten tussen de 17 en 25 procent geschat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Firefox is inderdaad heel goed, voornamelijk dankzij de vele plug-ins.
En voor de Internet Explorers-fans: Firefox is een waardige concurrent geworden voor IE en hebben ze Microsoft eigenlijk "gepusht" om de beveiliging van IE aanzienlijk te verbeteren om zo de concurrentie aan te kunnen aan gaan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-12T11:08:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.