IBM en Google doneren aan 'cloud computing'-onderzoek

IBM en Google doneren elk 20 to 25 miljoen euro aan software, hardware en diensten, zodat universiteiten onderzoek kunnen doen naar 'cloud computing'.

IBM en Google starten een programma waarin ze universiteiten stimuleren onderzoek te doen naar ‘cloud computing'. Bij ‘cloud computing' worden een groep processoren gekoppeld, zodat zij meer kracht kunnen leveren bij het aanbieden van applicaties, onder andere over het internet.

Chief Executive Samuel Palmisano van IBM en ceo Eric Schmidt van Google verklaarden in een interview met de Wall Street Journal dat zij tussen de 20 en 25 miljoen dollar gaan doneren aan hardware, software en diensten waarvan studenten en professoren aan de universiteiten gebruik van kunnen maken. Zo geven de twee ict-bedrijven vierhonderd computers aan de universiteiten. Dit aantal wordt in een later stadium uitgebreid tot vierduizend computers. Zes universiteiten kunnen gebruik maken van de computers.

Volgens Palmisano ontstond de samenwerking nadat de twee mannen elkaar ontmoet hadden bij het hoofdkwartier van Google. Ze hadden dezelfde ideeën over de toekomst van ‘cloud computing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-08T11:35:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.