Managed hosting door True

'Belgische politici zien belang van ict te weinig'

 

Belgische toppolitici hebben geen besef van het belang van ict voor de welvaart in hun land. Dat vindt Pol Vanbiervliet, directeur van Cisco België. Zo moet de internetcapaciteit in het land de komende jaren flink worden uitgebreid, want anders komen er bottlenecks.

Volgens de Belgische topman van Cisco België Pol Vanbiervliet weten Belgische toppolitici niet hoe belangrijk ict is voor de welvaart in het land. "Veel politici zijn bang voor ict, omdat ze er te weinig van af weten. Het gevolg is: geen overkoepelende strategische visie en alleen maar losstaande projecten." Dat zegt Vanbiervliet in een interview met de Belgische krant De Morgen.

Internetcapaciteit

De Belgische regering moet de internetcapaciteit van het land de komende drie jaar flink uitbreiden. Anders ontstaan er sowieso problemen. "Ons standpunt is: de netwerkinfrastructuur mag geen bottleneck zijn, geen belemmering voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Het is niet te laat, er zijn nog geen vandaag de dag nog geen ernstige problemen, maar het is wel vijf voor twaalf." De toenemende populariteit van videosites als YouTube is volgens Vanbiervliet de reden voor het probleem.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2173313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×