SIDN neemt IPv6-nameserver in gebruik

Dit artikel delen:

Eind vorige week heeft Stichting Internet Domeinregistratie Nederland een nieuwe nameserver voor de .nl-zone in gebruik genomen. Hierdoor verbetert ondere andere de bereikbaarheid van de .nl-zone over IPv6 in Nederland.

Sinds vorige week gebruikt Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) een nieuwe nameserver die is voorbereid op de nieuwe versie van het internetprotocol, IPv6. Tot dusver werd IPv6 alleen door de .nl-nameservers in Parijs en het Californische Palo Alto ondersteund. Met de ingebruikname van ns3.nic.nl is de ondersteuning voor versie 6 naar eigen land gehaald. Dit zorgt voor een betere bereikbaarheid van de .nl-domeinnamen over dit protocol.

Ns3.nic.nl wordt gehost bij Surfnet en vervangt de nameserver ns6.domain-registry.nl, die door Ripe NCC werd beheerd. In augustus van dit jaar SIDN neemt nieuwe Anycast service in gebruik">breidde de SIDN al zijn diensten uit met Anycast, een netwerktechniek die ervoor zorgt dat meerdere servers met dezelfde naam en ip-adres één nameserver vertegenwoordigen. Een .nl-query komt daardoor altijd bij de best bereikbare server terecht. Bovendien zijn de SIDN-servers door Anycast minder vatbaar voor DDOS-aanvallen (Distributed Denial of Service).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-24T07:35:00.000Z Redactie tweakers.net
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.