Time-out in ruzie rond postzegel op e-mail

Dit artikel delen:

De ruzie over het idee voor betaalde email als oplossing tegen spam is voorlopig gesust. Eigenaar Tim Wijnen van Emaildome.com wacht met juridische stappen tegen Port O'mail. Een investeerder heeft belangstelling getoond in beide bedrijven.

Tim Wijnen van Emaildome.com kreeg deze week een telefoontje van De Participatieclub. Deze vereniging van zogeheten informal investors toonde interesse in deelname in zijn bedrijf. "Ik wil best eens kijken wat zij voor mij kunnen betekenen", zegt Wijnen. Daarmee zijn juridische stappen even van de baan.

Wijnen dreigde eind vorige week het bedrijf Port O'Mail voor de rechter te slepen. Port O'mail pleegt volgens zijn zeggen inbreuk op zijn octrooi. Dat beschrijft het idee om verzenders van e-mail te laten betalen voor het afleveren van hun post.

Port O'Mail ziet hierin de oplossing van het spam-probleem. Voor spammers is een heffing van een eurocent al onoverkomelijk, door de grote hoeveelheden mails die zij versturen.

Directeur Aernoud de Vries van Port O'Mail is onaangenaam verrast. "Dit verbaast mij zeer. Ik ben in gesprek met De Participatieclub over een mogelijke deelname in mijn onderneming." Van belangstelling voor Emaildome.com hadden de investeerders hem niets verteld.

Geen contact

De Participatieclub ontkent dat er contact is geweest met Tim Wijnen en Emaildome.com. "Ik heb een rondje gemaakt, er zijn geen contacten geweest tussen de Participatieclub en Tim Wijnen. Wij als club betreuren deze gang van zaken zeer en zijn hier niet blij mee", zegt woordvoerder Peter de Bonth.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Even voor de fun een accountje aangemaakt bij Port O Mail.

Voor consumenten ?

Dan ontvang ik EUR 0,01 per email. De verzender moet dan voor deze transactie EUR 0,01 + EUR 0,15 transactiekosten voor de payment provider voldoen. Lekker logisch. Alternatief een prepaid tegoed kopen bij Port O Mail. Hoe gaat Port O Mail dan om met mijn berichten? Hoe goed zijn servers beveiligd? Wordt een SLA afgegeven op een deugelijke werking? Nu wil ik mijn naam@portomail.nl registreren maar dan blijkt iemands anders al te hebben gedaan. Dus begin ik weer met naam567@portomail.nl? Providers kunnen gemakkelijk @portomail.nl adressen blokkeren met een enkele muisklik. Zodoende ontvang ik geen emails.

Voor bedrijven ?

Dus je krijgt direct centraalbeheer@0900mail.com of kpn@0900mail.com. Dan gaan dit soort bedrijven dus het volledige emailverkeer in handen leggen van Port O Mail en communiceren met 0900mail.com? Dit soort bedrijven willen zekerheid in alle opzichten. Die wordt niet geboden. Bovendien ga je niet als gevestigd bedrijf emailadressen van een start up gebruiken. Als je al opteert voor zo'n service moet dit natuurlijk werken op eigen domeinen en emailadressen. Ook hier geldt dat providers 0900mail.com emaildressen kunnen blokkeren.

De idee om te betalen voor het verzenden van mail om spam in te dammen is niet nieuw. IBM onderzoekers hebben dit eerder voorgesteld (zie http://www.news.com/2100-1032-994220.html (2003) en ook Bill Gates heeft daarna (2004) dit idee geopperd (zie http://www.cnn.com/2004/TECH/internet/03/05/spam.charge.ap/. Maar misschien is deze meneer de eerste geweest die (in Nederland?) er een octrooi op aangevraagd heeft, dat zou kunnen. De idee zelf valt in de categorie FUSSP, zie http://www.rhyolite.com/anti-spam/you-might-be.html.

Waarom niet verplicht e-mail met vCard? Iedere provider weigert dan mail die dit attachment niet heeft. Op een brief zet je toch ook je adres?
Maar er moet natuurlijk aan verdiend worden... Het lijkt wel asbest...

Geachte heer de Bonth,

Prima reactie van u om te stellen dat er geen contact is geweest vanuit de participatieclub.

Kunt u mij dan aangeven waarom ik ben gebeld door ene heer Cees A. die zelfs in ons gesprek uw naam heeft genoemd met de mededeling dat u mij mogelijk ook zou gaan bellen in tweede lijn?

Ik heb de heer Cees A. mede op zijn verzoek volledig geinformeerd per email over het dispuut tussen Emaildome en Port O Mail. Vervolgens heb ik in de geest van het gesprek onze positieve grondhouding bevestigd in antwoord op zijn vraag om zaken wellicht samen te voegen en/of samen te werken. Dit als alternatief voor een gang naar de rechtbank.

Het is correct dat ik u niet persoonlijk heb gesproken. Indien de naam Cees A. u niets zegt ontvangt u van mij op eerste verzoek gevoerde emailcorrespondentie met hem, zo ook 06 en emailadres.

Wanneer de naam Cees A. u wel iets zegt lijkt het mij meer verstandig om direct met hem kort te sluiten wat hij wel/niet mag of dient te communiceren namens de Participatieclub of op eigen titel.

Met vriendelijke groet,

Emaildome.com
Tim Wijnen

Cees A.? Is die alweer vrij dan?

Of was het Baas B.? Aage M.? Ali G.? of gewoon Tim W. zelf?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-15T16:16:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.