Yahoo! overweegt ook zelfstandig voortbestaan

Dit artikel delen:

De directie van Yahoo! zegt ook een zelfstandig voortbestaan serieus te overwegen. Het bedrijf zoekt nu zelfs toenadering tot aartsrivaal Google voor een samenwerking, om daarmee het overnamebod van Microsoft af te wenden.

Hoewel Microsoft met het bod van 44,6 miljard dollar een meerwaarde van ruim 60 procent biedt ten opzichte van Yahoo!'s beurskoers (beurswaarde van voor het overnamebod) is de overname door de producent van Windows voorlopig nog niet rond. De handel in aandelen van de zoekmachine annex internet-portaal is inmiddels wel flink toegenomen.

De directie van Yahoo! meent echter dat het bod van Microsoft niet de werkelijke waarde van het bedrijf weerspiegelt. Dus bekijkt het nu andere opties, waaronder een samenwerking met Google. Die twee internet-bedrijven hebben enkele maanden geleden al gesprekken gevoerd, maar die liepen op niets uit.

De beurskoers van Yahoo! staat al geruime tijd onder druk; het bedrijf worstelt al acht kwartalen achter elkaar met dalende omzet en winst. Toch meent de directie dat het wel goed komt; investeerders moeten het bedrijf simpelweg nog wat tijd gunnen.

Volgens Ceo Jerry Yang zal Yahoo! zich in 2009 herstellen. Daarmee lijkt dit kalenderjaar te zijn 'afgeschreven'. Financieel analisten vinden dat echter onacceptabel, wat de beurskoers - voor het overnamebod van Microsoft - weer flinke klappen gaf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-04T10:47:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.