Yahoo! reageert vandaag al op bod Microsoft

Dit artikel delen:

Yahoo! neemt volgens de website TechCrunch mogelijk vandaag al een principebesluit over het bod van Microsoft. Dit nadat aandeelhouder Softbank uit Japan zou hebben afgezien van een tegenbod.

Yahoo! wil zo snel mogelijk duidelijkheid geven over het bod dat Microsoft op het bedrijf heeft uitgebracht, zegt website TechCrunch. Hoewel onafhankelijke adviseurs zeggen dat het bod van Microsoft geaccepteerd moet worden, is het maar de vraag of dat ook gebeurt. Het Japanse Softbank heeft een belang van 41 procent in Yahoo! Japan, en zegt niet van plan te zijn om dit te verkopen, ook niet als Microsoft de portal zou overnemen. Yahoo! heeft een sterke positie op de Japanse markt en verzorgt er ook de activiteiten voor de veilingsite eBay.

Externe adviseurs hebben Yahoo! aangeraden om met Microsoft in zee te gaan. De enige andere optie, naast zelfstandigheid, is een samenwerking met Google. Google heeft afgelopen week toenadering gezocht.

Binnen Yahoo! is echter veel verzet tegen de overname door Microsoft, niet in de laatste plaats omdat wordt gevreesd dat uiteindelijk een op de drie werknemers mag vertrekken.

Microsoft bood vorige week 44,6 miljard dollar voor het internetbedrijf. In een e-mail aan zijn personeel schreef topman en mede-oprichter Jerry Yang enkele dagen terug dat de bedrijfsleiding nog geen besluit heeft genomen over het bod. Volgens de L.A. Times wordt Yahoo! geadviseerd door investeringsbanken Goldman, Sachs & Co. en Lehman Bros.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-08T10:07:00.000Z Redactie Computable/Emerce