Yahoo! wijst miljardenbod van Microsoft af

Dit artikel delen:

De directie van zoekmachine Yahoo! vindt het bedrijf meer waard dan de 44,6 miljard dollar die softwaregigant Microsoft begin februari bood. Het bedrijf zou het bod dan ook afwijzen.

Het bod van 31 dollar per aandeel, dat Microsoft eerder deze maand op Yahoo! uitbracht, is voor de directieleden van de zoekmachine een ‘flinke onderwaardering' van hun bedrijf. Bovendien vinden ze de kans te groot dat een overname wordt teruggefloten door de antitrustorganisaties. Dat meldt de Amerikaanse Wall Street Journal op basis van welingelichte bronnen.

Volgens de krant vindt de directie van Yahoo! dat Microsoft een slaatje probeert te slaan uit het recente waardeverlies van hun bedrijf op de Amerikaanse beurs. De Journal schrijft dat het onwaarschijnlijk is dat het bedrijf biedingen onder de 40 dollar per aandeel nog in overweging neemt. Het huidige bod van 31 dollar was al 60 procent meer dan de koers van een dag ervoor.

Yahoo! heeft de afgelopen dagen druk overleg gevoerd met rivaal Google, voor een samenwerking op het gebied van gekoppelde advertenties. Google zou advertenties leveren naast de zoekresultaten in de engine van Yahoo! Op deze manier zou Yahoo! onafhankelijk kunnen blijven.

De Wall Street Journal verwacht niet dat Microsoft een vijandige overname op Yahoo! zal doen, dus zonder steun van de directie van de zoekmachine. Dit zou namelijk te veel weerstand opleveren onder het personeel, dat van levensbelang is voor het succes van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-10T17:14:00.000Z Diederik Toet