Product: Internet Explorer 8

Dit artikel delen:

Microsoft heeft op zijn jaarlijkse MIX-conferentie in Las Vegas Internet Explorer 8 gelanceerd. De eerste bètaversie van het nieuwe bladerprogramma is inmiddels te downloaden.

De belangrijkste verandering is dat IE8 standaard de nieuwste webstandaarden ondersteunt, waaronder HTML 5. Die zorgt voor een andere afhandeling van afbeeldingen, audio en video op websites. Ontwikkelaars kunnen ook tijdelijk omschakelen naar een zogeheten IE7-modus. Een veelgehoorde kritiek was dat Microsoft zich niet hield aan webstandaarden, waardoor websites onder IE anders oogden dan onder Firefox.

Op MIX 08 (video hier) werden de bijzonderheden van de nieuwe browser toegelicht. Nieuw in Internet Explorer zijn bijvoorbeeld Activities, waarmee gegevens van een website naar webapplicaties kunnen worden gekopieerd via een tekstmenu onder de rechtermuisknop. Met WebSlices kunnen gebruikers zich abonneren op content binnen webpagina's. Wijzigingen binnen die content worden vervolgens automatisch aangegeven.

De favorietenbalk kan niet alleen voor webverwijzingen, maar nu ook voor Word-documenten of RSS-feeds worden gebruikt. Een belangrijke toevoeging is verder Automatic Crash Recovery, die moet voorkomen dat werk verloren gaat als de browser onderuit gaat. Tot slot is het phishing filter verbeterd. Dat blokkeert automatisch sites met bekende malware.

Ontwikkelaars

IE8 is in eerste instantie bedoeld voor ontwikkelaars. De Google Toolbar, Yahoo! Toolbar, Skype, Real Player 11 en Quicktime werken (nog) niet of niet goed met deze versie.

Tegelijk met IE8 werd trouwens ook Silverlight 2.0 gelanceerd, een plug-intechnologie die met Adobe's Flash moet concurreren. De plugin is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Ook zijn mobiele versies gepland, onder meer voor toestellen uit de Nokia Symbian S60-serie.

Apple brengt naar verluidt binnen twee maanden een bijgewerkte versie van Safari 3.0 op de markt. Het bladerprogramma zal dan beter overweg kunnen met formulieren. De snelheid en stabiliteit worden eveneens verbeterd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Internet Explorer 8 ondersteunt geen HTML5, de specificatie daarvan is nog niet eens klaar. Het ondersteunt alleen oudere technieken beter dan de vorige versie. XHTML en SVG worden nog steeds niet ondersteund.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-06T10:44:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.