Mozilla wil eigen record verbeteren met Firefox 3.0

Dit artikel delen:

De Mozilla Stichting hoopt het downloadrecord van Firefox 2.0 te verbeteren met Firefox 3.0. De nieuwste versie van de browser verschijnt vandaag. Mozilla claimt dat het sterk verbeterde Firefox 3.0. zeven keer sneller is dan Microsoft Internet Explorer.

Mozilla wil het record aantal downloads op een dag verbreken met de nieuwe versie van Firefox. Versie 3.0 van de browser wordt vandaag uitgebracht. Het te breken record is van Mozilla zelf: in 2006 werd Firefox 2.0. in een dag door 1,6 miljoen gebruikers gedownload.

Op moment van schrijven hebben al bijna 1,6 miljoen gebruikers toegezegd de nieuwe versie van de opensource browser te downloaden. Het ziet er dus naar uit dat Mozilla het eigen record gaat breken.

Drie tot vier keer sneller

Firefox 3.0 belooft webpagina's drie tot vier keer sneller te laden dan Firefox 2.0. Daarmee is het zeven keer sneller dan Microsoft Internet Explorer, aldus Mozilla. Een andere nieuwe toevoeging aan Firefox 3.0 is de ‘smart location bar'. Eerder bezochte pagina's verschijnen door een paar woorden in de adresbalk in te tikken. Gebruikers hoeven niet meer het hele adres in te tikken.

Verder is de downloadmanager aangepast. Downloads kunnen nu gepauzeerd en weer hervat worden. Ook beveiliging stond hoog op het lijstje van de ontwikkelaars. In Firefox 3.0 zitten bijvoorbeeld een tool die kwaadaardige code spot. Als een gebruiker op een website komt die verdacht is, verschijnt een popup in beeld die de gebruiker waarschuwt.

Inter Explorer 8

Ondertussen is Microsoft druk bezig aan de volgende versie van Internet Explorer. IE 8 belooft ook een flinke verbetering te worden, maar brengt ook nadelen. Het dwingt webmasters namelijk tot aanpassingen. Veel IE-eigen functies zijn geen webstandaard en Microsoft slaat met IE8 meer het pad in van officiële webstandaarden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-17T14:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.