Actie van BIT om IPv6-overgang te bevorderen

Dit artikel delen:
IPv6 (4x3)

Het IPv6-transitverkeer dat via internetprovider BIT gaat hoeft door collega-providers niet betaald te worden. Dat geldt alleen voor providers die met BIT gelinkt zijn via de verschillende internet-exchanges. Het bedrijf wil zo de overgang naar IPv6 bevorderen.

Internetprovider BIT wil dat collega providers overstappen naar het nieuwe internetprotocol versie 6 (IPv6). Daarom start het bedrijf een actie ter promotie van het nieuwe protocol. De provider wil de overgang bevorderen, omdat het verwacht dat er in 2010 een eind komt aan het aantal beschikbare internetadressen.

Providers hebben vaak geen aandacht of budget om over te stappen naar IPv6. BIT hoopt die overstap nu te stimuleren door providers - die via de diverse internet-exchanges aan de zakelijke provider gelinkt zijn - de mogelijkheid te bieden zonder extra kosten IPv6-verkeer af te nemen.  Er hoeft pas betaald te worden als het transitverkeer boven de één megabit uitkomt. "Dit is veel meer dan dat ze voorlopig gaan gebruiken", aldus technisch directeur Alex Bik.

Volgens Bik is het totale transitverkeer van de internetprovider niet meer dan een megabit. "IPv6-verkeer komt nog nauwelijks voor. Het gaat meestal om zo'n 200 tot 300 kb", aldus Bik. Internetprovider BIT draait zelf alle websites en diensten via IPv6.

Bij transitverkeer geeft een provider tegen betaling het verkeer van de ene provider door aan de andere.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-08T10:19:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.