BBned boekt 7 miljoen verlies

Dit artikel delen:

Internetprovider BBned heeft over het eerste half jaar van 2008 een netto verlies geboekt van zeven miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van moederbedrijf Telecom Italia. BBned, dat voorheen vooral bandbreedte verkocht aan isp’s, probeert met de oprichting van het eigen consumentenmerk Alice het tij te keren.

Internetprovider BBned heeft over het eerste half jaar van 2008 een netto verlies geboekt van zeven miljoen euro. Ondanks het verlies steeg de omzet met 14 procent tot 41 miljoen euro. Dat blijkt uit de financiële gegevens van moederbedrijf Telecom Italia over het eerste halfjaar van 2008. In 2007 boekte BBned over het hele boekjaar een verlies van bijna vier miljoen euro.

BBned, dat over een eigen netwerk beschikt, leverde tot voor kort vooral bandbreedte aan andere isp's (internet service providers) voor consumenten. Die afnemers hebben in toenemende mate een eigen netwerk. Om te voorkomen dat veel bandbreedte onverkocht blijft, is BBned een eigen isp voor consumenten gestart: Alice. Het in de markt zetten van dat merk drukt de winst fors.

Vorig jaar kocht BBned al de internetprovider InterNLnet in Nijmegen. Investeringen in de aanbouw van twee glasvezelnetwerken in Den Haag en Uden en de toetreding als netwerkoperator van het Amsterdamse Citynet moeten op termijn zorgen voor een stijging van de winst.

Schulden

Telecom Italia heeft alleen nog breedbanddochters in Nederland en Duitsland. De bedrijven in andere landen zijn verkocht om schulden af te lossen. Het Franse filiaal van Alice staat niet meer in de boeken, maar maakt formeel nog wel deel uit van het Italiaanse concern. Dat kan duiden op een aanstaande verkoop. Eerder meldde de Financial Times dat de Franse provider Illiad achthonderd miljoen euro zou bieden voor het bedrijfsonderdeel.

De gezamenlijke omzet van de breedbanddochters in Nederland en Duitsland bedroeg in de eerste zes maanden van dit jaar 642 miljoen euro. Dat is een stijging van 130 miljoen ten opzichte van dezelfde periode in 2007.

Op zijn thuismarkt kon Telecom Italia geen groeicijfers presenteren over het eerste halfjaar. Dat leidde op concernniveau tot een omzetdaling van 3,3 procent tot 14,8 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 1,1 miljard euro. Of Telecom Italia overweegt zijn Duitse en Nederlandse activiteiten van de hand te doen, is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-11T18:23:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.