Google wil ook gratis e-maildienst gaan bieden

Dit artikel delen:

Google, het bedrijf achter de bekende zoekmachine, wil een gratis e-maildienst lanceren. De gebruiker krijgt een online opslagruimte van maar liefst 1 gigabyte. Dat is 500 keer meer dan de gratis opslagruimte van Hotmail, en 250 keer meer dan die van Yahoo!

De dienst 'Gmail' moet de gebruiker ook toelaten om de massa bewaarde e-mails te doorzoeken met de bekende zoektechnologie van Google, zo verklaart de onderneming. Bovendien krijgt Gmail een ingebouwde spamfilter. De testversie van de nieuwe service staat nu al online. De definitieve versie zou 'binnen een paar weken of maanden' beschikbaar moeten zijn.
 
Volgens Google verliezen gebruikers van de bestaande online e-maildiensten al te veel tijd met het verwijderen van berichten om binnen de opslaglimieten te blijven. Wie bij concurrenten Hotmail en Yahoo! meer ruimte wil, moet daarvoor bijbetalen. Google wil zijn investering in extra veel gratis opslagruimte onder meer terugverdienen via advertenties. Die zouden bijvoorbeeld naast de e-mails kunnen verschijnen en verbonden worden aan de inhoud van het bericht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heel zinvol, een artikel op 5 april dat een 1 april grap als serieus brengt.

En dan moeten wij de Computable nog serieus nemen?

Dit was toch een 1 april grap van google

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-05T14:38:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.