Pixelsvoorstudie.nl zorgt voor bijbaantje

Dit artikel delen:

Dave Kierkels is een aantal weken in de lucht met zijn website pixelsvoorstudie.nl. Door pixels te verkopen wil hij zijn masteropleiding ‘Human Aspects of Information Technology' bekostigen. De verkoop valt nog een beetje tegen, maar de student komt door de site toch aan geld.

Om na zijn masteropleiding niet met een studieschuld te zitten, startte Dave Kierkels met de website pixelsvoorstudie.nl. De site is gebaseerd op het idee van de Britse student Alex Tew, die met zijn milliondollarhomepage.com miljonair probeerde te worden en met dat geld zijn studie wilde bekostigen.

Bedrijven kunnen een logo met link op pixelsvoorstudie.nl plaatsen. Per blokje van tien bij tien pixels kost dit bedrijven 25 euro. In ruil daarvoor krijgen zij zijn afstudeeronderzoek naar zoekmachine optimalisatie.  

"Er staan nu acht bedrijven op met een logo. In totaal zijn er 840 blokjes, 8400 pixels, verkocht", vertelt Kierkels. "Het vol krijgen van de site valt dus wel een beetje tegen, maar ik ben via de website door verschillende bedrijven benaderd over de onderzoeken die ik heb gedaan. Sommige bedrijven hoeven niet zo nodig met een logo op de site, maar zijn wel geïnteresseerd in zoekmachine optimalisatie. Bij verschillende bedrijven kan ik een klus doen en zo kom ik dus aan bijbaantjes. Ik ben de site begonnen om mijn studie te kunnen bekostigen en als dat op een andere manier lukt dan door de pixels te verkopen, ben ik natuurlijk al lang blij."

Zoekmachine optimalisatie

Kierkels studeerde eind juni 2008 af aan de Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven. Volgende week start hij aan de Universiteit van Tilburg met de Master ‘Human Aspects of Information Technology'.

Zijn kennis over zoekmachine optimalisatie deed hij niet op tijdens zijn studie. "Ik ben me puur uit interesse gaan verdiepen in Search Engine Optimalisation (SEO). Daar hebben we op school nooit les in gehad. Voor het onderzoek heb ik met SEO-specialisten over de hele wereld gesproken.  Ik heb toen een site gebouwd om te oefenen en uit te zoeken wat het beste werkte, die staat ook als voorbeeld op pixelsvoorstudie.nl. " Het gaat nu zo goed dat het ook andere bedrijven opvalt.

Op pixelsvoorstudie.nl zijn één miljoen pixels te zien. Hoewel bedrijven en particulieren tegen betaling een logo met eventueel bijbehorende link kunnen plaatsen, heeft Kierkels de website niet opgezet om miljonair te worden zoals Alex Tew. Hij wil puur studieschuld voorkomen. Een ander verschil met de milliondollarhomepage.com is dat Kierkels zijn adverteerders ook iets teruggeeft. Met zijn afstudeeronderzoeksrapport naar het optimaliseren van websites kunnen zij hun eigen website hoger laten uitkomen in de zoekresultaten van Google of Yahoo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik begrijp de drijfveer, maar hoeveel pixelpagina's moeten er nog komen... En zat spam over pageranking en hoe ik dat kan 'improven'.

Kan me ook niet voorstellen dat Google manipuleren (want dat doe je) bijdraagt aan goeie ranking. Kat en muis-spel begon jaren terug met de beruchte top 10 van meta-tags, en gezien de geheime spidermethode blijft het achter de rankings aanlopen.

Google geeft het vernieuwende gehalte aan:
circa 697.000 resultaten voor zoekmachine optimalisatie

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-27T15:47:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.