Managed hosting door True

Zoekmachine geeft inzicht in webtechnologie

 

toetsenbord online internet muis

Opera Software ontwikkelt een zoekmachine die meer inzicht moet geven in het gebruik van de technologie op het internet. De zoekmachine indexeert meer dan 3,5 miljoen internetpagina's.

Opera Software komt met een zoekmachine voor webontwikkelaars. De Metadata Analysis and Mining Application (MAMA) bekijkt 3,5 miljoen webpagina's. Het indexeert gegevens als scripttaal, technologie en Flash-gebruik.

De zoekmachine kan vragen beantwoorden als ‘kan ik voorbeelden van pagina's krijgen die meer dan honderd hyperlinks bevatten?' of ‘hoe ziet een gemiddelde website eruit?'. MAMA wordt in de komende maanden uitgebracht. Daarnaast brengt Opera de komende maanden whitepapers uit over de zoekmachine.

Gedetailleerde informatie over het web

De database van MAMA bevat informatie over de technologie die gebruikt wordt bij websites. "Het web is gefragmenteerd, complex en altijd aan het veranderen. De database van MAMA geeft ons gedetailleerde informatie hoe webtechnologie wordt gebruikt", zegt Opera-vice president Snorre M. Grimsby. Zo weet de database dat ongeveer tachtig procent van de websites cascading style sheets (css) gebruikt. Of dat er op websites gemiddeld zeventienduizend karakters worden gebruikt.

Het team achter de zoekmachine hoopt in de toekomst trends over het gebruik van webtechnologie beter zichtbaar te maken. Zo hebben standaardenorganisaties een beter beeld van de technologie die op het internet gebruikt wordt. Het moet ervoor zorgen dat technologie beter aansluit en de kwaliteit ervan verbeterd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2741119). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Opera
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×