IPv6 Awards geannuleerd door ontbreken animo

Dit artikel delen:
IPv6 (4x3)

Er is te weinig animo voor de overgang naar het internetprotocol versie 6 (IPv6). De organisatie van de IPv6 Awards heeft te weinig inzendingen binnen gekregen en annuleert daarom de uitreiking die op 18 november zou plaatsvinden.

In Nederland is te weinig prioriteit voor IPv6 en daardoor komt de implementatie traag op gang. Dat vindt de IPv6 Task Force en de jury van de IPv6 Awards. De twee partijen hebben de uitreiking van de IPv6 Awards afgelast, omdat er niet genoeg inzendingen zijn binnengekomen.

"Het aantal inzendingen voor de IPv6 Awards 2008 was helaas minimaal. Van competitie was daardoor geen sprake", zegt Erik Huizer, voorzitter van de IPv6 Task Force. De uitreiking van de IPv6 Awards zou plaatsvinden op 18 november. Praktijkverhalen van IPv6-implementaties zouden de overgang naar het nieuwe internetprotocol moeten stimuleren.

Meer implementaties in 2009

De jury en de Task Force verwachten dat het aantal IPv6-implementaties in 2009 significant zal toenemen. Recente ontwikkelingen, zoals het EU-besluit rond de invoering van IPv6, diverse handleidingen en seminars scheppen die verwachting.

Het internetprotocol versie 6 (IPv6) is de opvolger van IPv4. Door steeds meer gebruik van het internet raken de huidige adresreeksen (IPv4) binnen een paar jaar op. Daarom is een overgang naar het nieuwe protocol noodzakelijk. Ondanks verwoede pogingen van de Task Force, blijft de waargenomen urgentie in Nederland laag. "Mensen steken hun kop in het zand, hebben slechts een kortetermijnblik. En dat terwijl uiterlijk in 2014 onze buffer ook leeg is en het probleem ook in Nederland nijpend wordt", aldus Huizer.

Dat Nederland nog niet op grote schaal is overgestapt op het nieuwe internetprotocol IPv6, is voor een groot deel te wijten aan de beperkte interesse vanuit de overheid, zei Huizer eerder tegen Computable. Hij vindt dat de overheid en de sector een grotere rol moeten spelen bij de bewustwording van het probleem. "In andere landen, zoals de Verenigde Staten en Japan, wordt iedereen die iets wil leveren aan de overheid op internet, verplicht dat te doen volgens IPv6."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-23T14:08:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.