Staat wil meer regels registratie .nl-domeinnamen

Dit artikel delen:

Juist op het congres waar Stichting Internet Domeinregistratie Nederland de registratie van de miljoenste .nl-domeinnaam vierde, meldde de overheid dat het deze registratie voortaan met meer regels wil omgeven.

Mark Frequin, directeur-generaal Telecom en Post van EZ meldde op het congres dat de overheid vanwege het toenemend economisch en maatschappelijk belang van internet de continuïteit van het .nl-domeinnamensysteem met regels wil waarborgen. Daarnaast gaf hij te kennen dat de overheid belangrijke domeinnamen voor zichzelf wil claimen.
 
Werkgeversorganisatie VNO-NCW keurt de overheidsbemoeienis op internet af. "Als iets niet kapot gaat, moet je het niet repareren", zei ict-secretaris Paul de Graaf in het debat over regulering van internet. Hij vindt dat Nederland met deze plannen vooruitloopt op Europese besluiten. Daarnaast wordt het systeem van domeinregistratie volgens hem al afdoende meegewogen in de kwetsbaarheidsanalyse van vitale infrastructuren, waar de projectgroep Kwint in opdracht van de Tweede Kamer op dit moment onderzoek naar doet.
 
Meer aandacht voor .nl-domeinregistratie in de Computable van 23 april

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Welke regelgeving het nu zal gaan worden, is niet verder omschreven, maar bescherming tegen spam lijkt me geen overbodige luxe.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-21T13:42:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.