Testers hekelen te snelle introductie IE8

Dit artikel delen:

De nieuwe versie 8 van Microsofts webbrowser Internet Explorer (IE) komt volgens testers veel te vroeg. De release candidate verschijnt in het eerste kwartaal van 2009. Na de bètaversie van augustus 2008 zou eerst nog een nieuwe bèta moeten uitkomen. "Nu al die deur sluiten, is een verschrikkelijke misser."

Microsoft bouwt hard aan Internet Explorer 8, de nieuwe versie van zijn browserprogramma. Na de tweede testversie, die in augustus 2008 verscheen, wil het softwarebedrijf ergens in het eerste kwartaal van 2009 een laatste release candidate publiceren. Die zou volgens IE8-projectleider Dean Hachamovitch van Microsoft dan vrijwel gelijk zijn aan de definitieve versie van de browser.

Experts verwachten dat de uiteindelijke browser rond de zomer van 2009 beschikbaar komt. Bij Microsoft kan echter niemand dit bevestigen. Het bedrijf heeft in het verleden alleen de wens uitgesproken om de nieuwe browser op de markt te brengen voordat het nieuwe besturingssysteem Windows 7 verschijnt. Dat staat vooralsnog gepland voor eind 2009 of begin 2010.

Testbare bèta

Mensen die op verzoek van Microsoft de bètaversies testen, vinden het echter maar niets dat het bedrijf zoveel haast zet achter IE8. De voor begin 2009 aangekondigde release candidate volgt op Bèta 2, een testversie die voornamelijk kritiek oogstte. De testers zouden liever eerst nog een derde bèta zien, dan direct een release candidate die in vrijwel onaangepaste vorm de definitieve versie wordt.

"Bèta 2 was niet bruikbaar en crashte de hele tijd. We konden hem dus helemaal niet testen. Geef ons alsjeblieft eerst een testbare bètaversie", schrijft een van de testers op het blog waar Microsoft zijn plannen bekendmaakte. "We willen een Bèta 3! De kwaliteit van Bèta 2 was absoluut niet wat we hadden verwacht. Voordat we een release candidate krijgen, willen we eerst zien welke bugs jullie hebben opgelost. Om nu al die deur te sluiten zou een verschrikkelijke misser zijn", schrijft een andere tester.

Overigens zijn er ook testers die de uiteenzetting van Microsofts tijdlijn voor de introductie van het nieuwe browserprogramma toejuichen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gebroken troep is het. Met de focus op 'Webslices' (oh het is zo geweldig, NOT) meent Microsoft te kunnen verdoezelen dat ook IE8 de CSS standaard niet onder de knie heeft.

Het zogenaamde strict voldoen aan deze standaard liep voor mij in ieder geval uit op een teleurstelling, toch maar weer een aparte IE8 stylesheet gebruiken dan.

Ze verleggen de prioriteiten naar nutteloze features, in de plaats van een fatsoenlijke basis te leggen. Waar kennen we dat toch van...

van:

win 3.11, win 95, win 98, win me, win xp, win vista.

tevreden met het antwoord?

Ja, dat was de grap... dank je.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-25T15:12:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.