Lycos Europe houdt op te bestaan

Dit artikel delen:

Lycos Europe houdt op te bestaan. Het bedrijf stopt met het webportaal en hostingdiensten. De domeinen, het Deense portaal en de verkoopdiensten worden verkocht. Het bedrijf maakte het derde kwartaal van dit jaar een verlies van 17,1 miljoen euro.

Internetbedrijf Lycos Europe stopt met het webportaal en hostingdiensten. Daarnaast gaat het bedrijf zijn domeinen, het Deense portaal en zijn verkoopdiensten verkopen. Het bedrijf hoopt zo vijftig miljoen euro op te halen die het kan uitkeren aan zijn aandeelhouders.

Lycos gaat deze beslissing nog voorleggen aan de aandeelhouders tijdens een vergadering op 12 december in Amsterdam. De grootste aandeelhouder van het internetbedrijf is het Duitse Bertelsmann. Het Nederlandse kantoor van Lycos sloot in 2004 al zijn deuren. Alle activiteiten zijn toen verplaatst naar Duitsland.

Verlies van 17,1 miljoen

Het derde kwartaal maakte Lycos een omzet van 46,9 miljoen euro. Een daling van twintig procent vergeleken met een kwartaal eerder. Het verlies kwam uit op 17,1 miljoen euro.

Het bedrijf heeft de afgelopen maanden tevergeefs het netwerk voor Europese websites te verkopen. Er zijn gesprekken geweest met AOL, United Internet en Tomorrow Focus, schrijft Emerce. Al deze partijen zouden de overnameprijs van 200 miljoen euro te hoog. Er zijn al een aantal onderdelen verkocht, zoals het Tsjechische zoekportaal Seznam.cz en het Zweedse Spray.net.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-27T11:23:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.