Platforms EPN en ECP.NL 'verloofd'

Dit artikel delen:
Handen schudden

Platform voor de informatiesamenleving EPN en platform voor eNederland ECP.NL willen per 1 januari 2009 samengaan. Dit heeft de voorzitter van de Raad van Toezicht van EPN, Alexander Rinnooy Kan, laten weten.

 De e-platforms EPN en ECP.NL gaan fuseren. Doel van het nieuwe platform is: het stimuleren van de ontwikkeling van Nederland als informatiemaatschappij. Alsook het aanjagen van het debat over de betekenis van informatietechnologie voor de samenleving.

Afgelopen juni kwamen de organisaties voor het eerst bijeen om over een fusie te praten. De beide directies hebben in overleg met hun besturen voorwaarden geformuleerd en zijn momententeel in een integratieproces. De formele aankondiging van de integratie wordt eind dit jaar verwacht.

EPN-Directeur Tom van der Maas geeft aan nog niet veel te kunnen zeggen: "Mijn bestuur is onder voorwaarden akkoord. Ik kan geen specifieke uitspraken doen omdat we in het proces zitten. Het is officieel nog niet rond."

De nieuwe organisatie moet een belangrijke maatschappelijke rol gaan spelen in Nederland. Naast Rinnooy Kan zijn ondermeer Prins Willem-Alexander, Roger van Boxtel en Wim Deetman betrokken bij het platform in wording.

ECP.NL bestaat dit jaar tien jaar, EPN volgend jaar vijftien jaar. "Een mooi moment om samen te gaan," vindt Arie van Bellen, directeur van ECP.NL. Verschillende ministeries en
bedrijven steunen de nieuwe organisatie.

Meer informatie: www.epn.net en www.ecp.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zou gewoon opheffen niet een beter idee zijn?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-03T14:11:00.000Z Anneke Houtman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.